Отец Дираир Хадавян, свещеникът в арменската църква в Русе, сподели пост

...
</TD
>Отец Дираир Хадавян, свещеникът в арменската църква в Русе, сподели пост
Коментари Харесай

Русенски свещеник: Дядо Неофит позволи да поставим началото на традицията, да се поздравим по повод Възкресение Христово. Традиция, с която Русе се прослави

Отец Дираир Хадавян, свещеникът в арменската черква в Русе, показа пост в памет на патриарх. 

Ето какво написа той: 

Скъпи сънародници! Току що се завръщаме от следващото дълго и изморително пътешестване.Повода този път бе поднасянето на съболезнования от името на Негово Светейшество Карекин Втори, Католикос на всички арменци,Владическият медал на Првопрестолния Ечмиадзин, както и на Архиерея на Епархията ни Негово Високопреосвещенство Епископ Датев Хагопян във връзка кончината на Негово Светейшество,Патриарх Български и Митрополит Софийски. Пътят не беше толкоз непосилен поради многото километри с които от дълго време свикнахме, а по-скоро поради спомените съпътстващи ни в този ден. Спомени свързани със Светия отец,с който трябваше да си вземем последно Сбогом!

Като Митрополит Русенски, той беше извънредно благосклонен и търпелив към всички деноминации на Христовата Църква както и представители на други религии. Именно Дядо разреши да сложим началото на прелестната традиция, да се поздравим във връзка Възкресение Христово. Традиция, с която Русе се популяризира! Откликваше на всяка наша покана. Благослови с наличието си незабравимия фестивал,който организирахме във връзка 1700 годишнината от приемането на Християнството в Армения,като публична вяра. Всяка година на 24 април изпращаше Български духовници, които да вземат участие в шествията,които организирахме. Никога не ни подцени нито като Митрополит, нито като Патриарх Български. Благодаря на Господ! Благодаря Му че ми даде опция за последно да целуна десницата,която доста пъти ме бе благославяла! И тъй като наред със съболезнователните мнения тук,прочетох и някои нелепи изявления по отношение на почестите,които през днешния ден му бяха отдадени, ще прибавя,че съм сигурен че няма човек, който най-малко един път да е общувал с него и да не страда в този ден. Дори духовния клир,правителството и армията през днешния ден да не бяха изпратили Негово Светейшество с сходни почести,то ангелите небесни щяха да го посрещнат с такива!
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР